Killing Your Highness

När ett band dör föds ett annat. Exakt så var det när Killing Your Highness bildades sommaren 2023. Målet var enkelt. De skulle spela kaxig och energifylld rockmusik.

Bland rökmolnen från industristaden Borlänge hittar du deras högkvarter. En studio de själva byggt. En plats att producera musik åt djävulen. Där började de skriva låtmaterial.

De blev bokade på deras första spelning i december 2023. Det fanns två problem. Ett, de hade inte nog med låtmaterial att fylla ett set. Två, de hade ingen sångare. Med en månad till spelningen började de arbeta febrilt med att lösa detta.

I december 2023 tog de på sig sina gula jackor och gick upp på scenen. Sedan dess har de haft dem på sig. De har inga planer på att ta av dem. Inte förrän deras punkiga, garageiga och melodiösa döds-western inspirerande musik nått varenda invånares öron.

I februari 2024 släpptes deras första dokumenterade alster “Get Out”. Kort därefter släpptes en musikvideo till låten. Videon skildrar en man som fastnat i en hiss. Just nu håller de på att spela in nytt material.

En sak är säker, du vill inte missa det här.

Länkar:
https://www.instagram.com/killingyourhighness
https://www.facebook.com/killingyourhighness
https://www.youtube.com/@KillingYourHighness
https://open.spotify.com/artist/4QcyCPemGsFceHdV0qBgwD?si=SxGG_yrlRWGWKBMs1TG3tw
https://linktr.ee/killingyourhighness